Koncertbeszámolók, kritikák, cikkek, vélemények

2022. június 16. 17:59 - Falcz Zsófia

V4 Fesztivál és Színházi találkozó ajánló

Egy színes folt a hazai fesztiválok széles palettáján

Egy héten belül, pontosabban július 23-án, hangos zene és vidám zsivaj fogja megtörni a Dunakanyar csendjét, ugyanis kezdetét veszi a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, aminek idei helyszíne nem más, mint Nagymaros vadregényes tája. Az ország legbarátságosabb fesztiválja néven emlegetett családbarát esemény minden korcsoport számára tud szórakozást és maradandó élményt biztosítani színes programjaival.

 v4_fesztival.JPG

4 nap a Duna partján, napközben természetjáró és családi programokon van lehetőség részt venni, esténként pedig több mint 50 zenei programból lehet válogatni. Magyar, osztrák, lengyel, cseh, valamint szlovák előadók is tiszteletüket teszik a V4 színpadán. Igen színes zenei palettával csalogatja a látogatókat a fesztivál; Halott Pénz, Tankcsapda, Road, Vad Fruttik, Hiperkarma, Elefánt, csak hogy a hazaiak közül párat említsek. A többnapos esemény sorozat legjobban várt koncertje a brit Morcheeba lesz, amire a rendezvény harmadik napján (06.25.) kerül sor. 

A Tankcsapda immár harmadik alkalommal lép fel a V4 fesztiválon, erről nyilatkozott Sidlovics Gábor, a zenekar gitárosa az esemény sajtótájékoztatóján; “Ahogy az a Tankcsapdától megszokható, igyekszünk egy európai színvonalú színpad- és hangrendszerrel fellépni, látvány- és hangzásvilágilag odatenni magunkat.”

 tankcsapda_lukacsi_sidi.jpg

Ám azok sem fognak unatkozni, akiket a zene helyett inkább a színház világa varázsol el, ugyanis négy nap alatt 20 színházi programból válogathatnak a színház kedvelői. Az első napon a “Fodrásznő” c. előadás nyitja a fesztivált, a Nemzeti Színház rendezésében. A darab tizenhárom éve készült el Debrecenben. Azóta keresztül-kasul bejárta az ország színpadjait, határainkon kívül és belül is, valamint annak idején elnyerte a “Legjobb előadás” díjat is.

Talán azért játszuk 13 éven keresztül, mert egy fontos dologról szól. A szerelemről, a szeretetről. Hiszen ez a fodrásznő is abban hisz, hogy a szereteten keresztül meg lehet változtatni egy embert, esélyt lehet adni egy olyan embernek, aki nem jó útra tér, vissza lehet téríteni egy jobb helyzetbe.” - nyilatkozta a V4 fesztivál sajtótájékoztatóján Szűcs Nelli, a Nemzeti Színház színésznője, aki szintén díjat kapott a darabban való alakításáért.

ve_ne_gy_fesztiva_l_sajto_ta_je_koztato.jpg

 

A szervezők célja a színház csodájának bemutatása és megszerettetése minél több emberrel, ezért a kedvezményes színházjegy vásárlása feljogosít - az előadás megtekintését követően - az aznapi koncertek látogatására is. A nézőknek többek között lehetőségük lesz megtekinteni egy cseh színház 5 táncelőadásából álló modern balett produkcióját, egy Örkény egypercesein alapuló művet, a zárónapon pedig egy lengyel előadás lesz esedékes, amely egy véres Shakespeare tragédiát dolgoz fel.

Valamint bemutatkozik a Szárnyas Szarvas Utcaszínház is, de ezen kívül gasztronómia, hőlégballonos előadások, illuzionista show, és hasonló programok színesítik a fesztivál palettáját, egyaránt garantálva a szórakozást a kicsiknek és nagyoknak is.


kis_domonkos_ma_rk_fesztiva_ligazgato.jpg

 

Új helyszínen, új programokkal, a természet közelségével, szórakozással, színes programokkal vár mindenkit a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó július 23. és 26. között Nagymaroson. Mindenkit, aki részese szeretne lenni valaminek, valami jónak, valami összetartónak és építőnek, valaminek, amiben a kultúra és a szórakozás összeolvad, valaminek, ahol mindenki ugyanúgy számít, ami mindenkinek ugyanúgy szól és ugyanazt jelenti. És hogy ez mi? Az egész V4 fesztivál.

vad_fruttik.jpg 

Credit: VéNégy Fesztivál

 

 

 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fmmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr7217859781
Nincsenek hozzászólások.
Koncertbeszámolók, kritikák, cikkek, vélemények
süti beállítások módosítása