Koncertbeszámolók, kritikák, cikkek, vélemények

2022. június 30. 22:33 - Falcz Zsófia

Rockzenétől visszhangzik majd a déli határ

Indul a Magyar Sziget Fesztivál

 

magyar_sziget_fesztival_1.jpg

Kevesebb mint egy hónap múlva, július 27-én elstartol egy újabb magyar rockzenei fesztivál, a Magyar Sziget Fesztivál, melynek idei helyszíne a déli határ közelében elhelyezkedő “A bűbáj földjének” is nevezett festői Ásotthalom, azon belül is a Gárgyán-erdei pihenőpark. A helyszínen már nagyban folynak az előkészületek, és a szokásos elemeken kívül egy 3D-s dinoszaurusz park is színesíti majd a látványt, valamint egy Ásotthalom történelmi jelentőségű helyszíneit és emlékműveit érintő túra is bekerült az idei programban, amit melegen ajánlunk minden fesztivál látogatónak. 

Tovább
komment
2022. június 16. 17:59 - Falcz Zsófia

V4 Fesztivál és Színházi találkozó ajánló

Egy színes folt a hazai fesztiválok széles palettáján

Egy héten belül, pontosabban július 23-án, hangos zene és vidám zsivaj fogja megtörni a Dunakanyar csendjét, ugyanis kezdetét veszi a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, aminek idei helyszíne nem más, mint Nagymaros vadregényes tája. Az ország legbarátságosabb fesztiválja néven emlegetett családbarát esemény minden korcsoport számára tud szórakozást és maradandó élményt biztosítani színes programjaival.

 v4_fesztival.JPG

Tovább
komment
2022. február 21. 22:46 - Falcz Zsófia

Na de, hogy kerül a Rolling Stones Budapestre?

avagy Stoned nyitóest a Muzikumban

Szokatlan hang keveredett csütörtök este a körút alapzajával a belvárosi Múzeum utca környékén. A hang forrása az egyik kapualjban megbújó aprócska, családias hangulatú Muzikum bisztró első emeleti koncertterme volt, ahol Magyarország első számú Rolling Stones tribute bandájának 2022-es nyitóestje zajlott. Az együttes ötletesen a "Stoned" nevet kapta, a bálványozott zenekar megkérdőjelezhető életmódja után, amely egyébként idén töltötte fennállásának 60. évfordulóját. 

stoned_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
2022. február 21. 22:04 - Falcz Zsófia

Ricse, Ricse, Beatrice, avagy Feróval a Nemzetiben

 “Azt hiszem, ebben mindannyian egyetérthetünk, hogy a 75. életévét ünneplő Nagy Feró túl fiatal még, hogy ilyen öreg legyen.”

 "Ez a zene itt és most születik; Színpadon a Beatrice!


beatrice_nagy_fero_1.jpg

Hét óra előtt nemsokkal érkezem meg a Nemzeti Színházba. Emberek sora hömpölyög a bejáratoknál, zsivalyuk betölti a csendes Duna-partot. Itt van mindenki. Hosszúhajú, kemény rockerek csoportja, fiatalságukat kereső egyedülálló anyukák társasága, öltönyös, fontosnak öltözött férfiak, ötvenes kalandkereső házaspárok, öregek, akik a bandával együtt nőttek fel, és persze mindenki, aki számít. Minden ruhán ott van valamilyen formában a piros, fehér, pöttyös minta, összetartozásuk jeleként. 

Tovább
Szólj hozzá!
2022. február 21. 21:32 - Falcz Zsófia

"Ez az őrület, ez a mánia!" - MOBILMÁNIA Aréna koncert

40 év egy estébe sűrítve - Színpadon a Mobilmánia és a magyar rock ipar fele

Ha már 40 év, 40 előadó, 40 dal a koncert marketing címe, egy 40 oldalas koncert kritika lenne idevaló, a sorba, de ettől inkább megkímélek mindenkit, legfőképpen saját magamat. Nem mintha, nem élveztem volna a december 23-án megrendezett hatalmas (majdnem 4 órás) évzáró bulit a pesti Papp László Arénában, de a jóból is megárt a sok. Ez mindkettő volt. Jó is, meg sok is. 

mobilmania_arena_koncert_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
Koncertbeszámolók, kritikák, cikkek, vélemények
süti beállítások módosítása